9 mei 1911 in de lucht: Overdag vielen drie piloten

Geschiedenis van de luchtvaart – 9 mei 1911. Op deze dinsdag, 9 mei 1911, was het niet goed om te vliegen: in feite zouden er in het vliegerskamp niet minder dan drie ongelukken betreurd moeten worden: de Franse piloot Guillaume, zijn Deense tegenhanger Biach en, tenslotte de Duitse Caspert. Drie valpartijen die gelukkig geen fatale gevolgen hadden voor de vliegeniers, die met hun leven ontsnapten.

De Franse piloot Guillaume, die bij Port-Aviation was, werd het slachtoffer van een crash in Juvisy, nadat hij de dupe was geworden van de wind. Tijdens een bocht die hij op lage hoogte maakte, raakte hij door een windstoot met zijn rechtervleugel een mast.

De onervaren Biach in de luchtvaart miste op zijn beurt zijn landing: een slechte manoeuvre die zijn crash veroorzaakte, terwijl hij een trainingsvlucht uitvoerde in de lucht van Etampes als onderdeel van zijn certificaat.

Wat Caspert betreft, hij zal 20 meter vallen, niet ver van Halle in Duitsland, een val die komt nadat hij telefoondraden raakte vanwege de mist die het zicht belemmerde.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert