11 oktober 1911 in de lucht: twee ongevallen verstoren de militaire luchtvaartcompetitie

Luchtvaartgeschiedenis – 11 oktober 1911. Op deze woensdag 11 oktober 1911 zal een luchtvaartwedstrijd veel mensen naar het vliegveld van Reims lokken: inderdaad, de Militaire Luchtvaartwedstrijd die daar plaatsvindt. Een demonstratie die helaas zal leiden tot twee ongelukken waarbij twee slachtoffers zullen vallen: namelijk de vlieger Paulhan en de monteur Germain Gardes. Maar gelukkig zal er op deze dag geen dood te betreuren zijn.

Wat betreft de vlieger Paulhan, hij zal gekneusd zijn na een „gespierde“ terugkeer naar de grond. Het geweld van zijn landing zal zodanig zijn dat het ook zijn vliegtuig zal beschadigen, naast de gondel van zijn toestel zullen ook zijn skids gerepareerd moeten worden voordat hij weer de lucht in kan.

Wat de monteur Germain Gardes betreft, hij was op de grond ernstig gewond, terwijl hij de propeller van het vliegtuig van de piloot Hespel in beweging zette die op het punt stond de richting van de lucht te bepalen. Omdat hij zich niet snel genoeg losmaakte, na het „op hol slaan“ van de motor, zou zijn dijbeen breken.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert