TAAG Angola Airlines bestelt vier Boeing 787-9 Dreamliners

TAAG Angola Airlines tekende een order voor vier langeafstandsvluchten Boeing 787-9 Dreamlinermaakte de Amerikaanse vliegtuigbouwer bekend.

TAAG Angola Airlines exploiteert momenteel een Boeing-vliegtuigvloot bestaande uit vijf langeafstands 777-300ER’s, drie langeafstands 777-200ER’s en zeven 737-700’s met één gangpad, om te dienen 12 internationale bestemmingen in Afrika, Europa, Zuid-Amerika en China. Met de 787 Dreamliner kan de Angolese luchtvaartmaatschappij nieuwe routes openen en haar internationale netwerk uitbreiden.

Ons doel is om met de beste fabrikanten ter wereld te werken aan een vloot met meerdere typen, om ervoor te zorgen dat we voor elk type vlucht over het juiste vliegtuig beschikken, inclusief onze intercontinentale routes.“, zegt Eduardo Fairen, CEO van TAAG Angola Airlines. “De 787-optie voldoet aan onze doelstelling om over moderne, kleine en efficiënte apparatuur te beschikken die in staat is om geleidelijk onze huidige widebody-vloot te vervangen en onze klanten een verbeterde vliegervaring te bieden.”

Volgens Boeing zal Afrika de komende twintig jaar 1.025 vliegtuigen nodig hebben. De totale groei van het Afrikaanse luchtverkeer zal naar verwachting 7,4% bedragen, de derde hoogste van de wereldregio’s en hoger dan de mondiale gemiddelde groei van 6,1%.

TAAG Angola Airlines bestelt vier Boeing 787-9 Dreamliner 1 Air Journal

©TAAG

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert