1 mei 1922 in de lucht: Wereldtournee in de lucht: Blake's voorbereiding

Geschiedenis van de luchtvaart – 1 mei 1922. Piloot Ross Smith, van Australische nationaliteit, was op 13 april 1922 het slachtoffer geworden van een ongeval met zijn sidekick luitenant Bennett, waarbij hij helaas om het leven kwam, terwijl ze samen hun amfibische vliegtuig aan het testen waren, ontworpen door Vickers, het is de Britse vlieger Blake die hem zal vervangen in een poging om per vliegtuig de wereld rond te reizen.

Maar zo’n reis vergt, gezien de omvang van de inval, enige voorbereiding en deze 1eh In mei 1922 zal vlieger Blake een trainingsvlucht uitvoeren, met als doel onder meer zijn uithoudingsvermogen te verbeteren. Op het dagprogramma staan ​​verschillende retourvluchten tussen Frankrijk en Engeland. Het zal dus van Parijs naar Londen verhuizen en daarbij maar liefst vier keer het Kanaal oversteken.

Hij zal elf uur in de lucht blijven, maar niet vergeten een paar tussenstops te maken om te eten: hij zal ontbijten in Le Bourget, zijn lunch zal plaatsvinden in Londen, daarna zal hij een korte pauze nemen in Le Bourget. voordat hij deze keer terugkeerde naar Engeland voor het avondeten.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert