Turkish Airlines keert terug naar Kazachstan, Asiana probeert eruit te komen

De luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines kondigde voor deze maandag de hervatting van haar vluchten naar Kazachstan aan, geschud in de week van

© Boeing

De luchtvaartmaatschappij Turkse luchtvaartmaatschappijen kondigde voor a.s. maandag de hervatting aan van haar vluchten naar de Kazachstan, vorige week opgeschrikt door dodelijk geweld. Asiana Airlines probeert nog steeds zijn vliegtuig te bergen dat in Almaty is gestrand.

Na de demonstraties die met name het binnengevallen vliegveld van Almaty hadden gezien en waren ontaard in bloedige rellen, moet de Turkse nationale maatschappij op 9 januari 2022 de vluchten naar het land hervatten. Turkish Airlines vliegt daar naar toe Almaty maar ook de hoofdstad Nur-Sultan, Aktau en Turkistan, allemaal vanuit de basis in Istanbul.

Het is moeilijk om de status van vluchten vandaag te kennen, bijvoorbeeld op de luchthaven van Almaty, waar sinds vrijdag Russische troepen zijn aangekomen als onderdeel van de tussenkomst van de CSTO (Organisatie van het collectieve veiligheidsverdrag). Turkish Airlines zou daar vracht- en passagiersvluchten uitvoeren, maar de eerste werden gisteren nog omgeleid naar Frankfurt en de laatste niet getoond; Flightradar24 belicht veel annuleringen van vluchten daar, met name vanAir Astana en SCAT, en „onbekende“ statussen op nog meer rotaties. Aeroflot aan de andere kant was er vandaag een rotatie tussen Moskou en Nur-Sultan.

Nog steeds in Almaty, het is het Zuid-Koreaanse bedrijf Asiana Airlines die nog steeds probeert zijn vliegtuig te bergen, dat woensdag – net voor de demonstranten – in de Kazachse stad is aangekomen. Van de 37 passagiers en bemanningsleden die aan boord waren van de Airbus A321neo geregistreerde HL8364, zouden er volgens de Zuid-Koreaanse pers 22 naar huis kunnen zijn teruggekeerd of kennissen hebben bezocht, de overige 15 zijn ondergebracht in hotels in de buurt van de luchthaven.

Een van de eersten die al zijn vluchten naar Kazachstan annuleerde, de lage kosten Jazeera Airways heeft nog steeds niet aangekondigd dat de vluchten vanuit Koeweit worden hervat. De situatie is hetzelfde voor Flydubai in Dubai of Air Arabia onder andere in Sharjah.

Turkish Airlines keert terug naar Kazachstan, Asiana probeert eruit te komen 1 Air Journal

© Airbus

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-10-turkish-airlines-repart-au-kazakhstan-asiana-essaie-den-sortir-5232815.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert