27 augustus 1909 in de lucht: Meer recordvluchten in Bétheny!

Luchtvaartgeschiedenis – 27 augustus 1909. Na de piloten Hubert Latham en Louis Paulhan in het bijzonder, was het de beurt aan de piloot van Frans-Britse nationaliteit Henri Farman om te schitteren in de lucht als onderdeel van de vliegshow die meerdere dagen op het vliegveld van Bétheny plaatsvindt. Henri Farman zal dus op 27 augustus 1909 opschudding veroorzaken door twee recordvluchten uit te voeren tot groot ongenoegen van Louis Paulhan…

Die laatste stond sinds 25 augustus 1909 immers pas aan kop van de laatste records qua duur en afstand die Henri Farman op 27 augustus 1909 zal verbeteren. Louis Paulhan had toen de Amerikaan Wilbur Wright van de troon gestoten door een afstand van 135 kilometer af te leggen. kilometer in 2 uur, 43 minuten en 24 seconden 4/5 met zijn „Octavie III“, een tweedekker type vliegtuig aangedreven door een roterend Gnome-blok.

Zijn prestatie hield helaas geen stand, Henri Farman bereikte de prestatie van 180 kilometer vliegen in 3 uur en 3 minuten! Een prestatie die hij ook tekende met een door Gnome aangedreven tweedekker.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert