Vliegticket niet duur genoeg: ADP reageert op SNCF

De korte zin van de CEO van de SNCF, die bevestigt dat niet de trein te duur is, maar het vliegtuig dat niet genoeg is

© Stéphane de Bourgies voor Groupe ADP

De kleine zin van CEO van SNCF, bewerend dat „ het is niet de trein die te duur is, het is het vliegtuig dat niet duur genoeg is », liet hem niet onverschillig tegenhanger bij ADP. Augustin de Romanet, de baas van de Parijse luchthavens, roept iedereen op om op zijn plaats te blijven en “ veegt voor zijn deur „.

Gevraagd op woensdag tijdens de Nationale Vergadering door de Commissie voor Duurzame Ontwikkeling, wilde SNCF-baas Jean-Pierre Farandou hogere belastingen op het luchtvervoer (en de weg) op basis van hun impact op het klimaat. En op een vraag over de kosten van het spoor in vergelijking met vliegtuigen op bepaalde routes, antwoordde hij: “ Het is niet de trein die te duur is, het is het vliegtuig dat niet duur genoeg is „.

De reactie van Augustin de Romanet, CEO vanLuchthavens Parijs SA – Groupe ADP, stelde niet uit: gevraagd naar BFM Business gisteren legde hij uit dat deze geschillen over vervoerswijzen „ onproductief „. “ Ik vind dat iedereen in zijn zwembaan moet blijven om zo goed mogelijk van dienst te zijn en dat iedereen voor de deur veegt. Ik, ik probeer te vegen voor de poort van de luchthaven „, verklaarde hij. Maar zoals het beter gaat door het te zeggen, heeft de baas van ADP de vragen uiteengezet die hij de spoorwegrivaal niet stelt: “ Ik denk dat de trein zich moet ontwikkelen en je zult mij nooit vraagtekens zetten bij de artificialisering van de spoorwegen, het glyfosaat dat wordt gebruikt door de mensen die de spoorwegen onderhouden, je zult mij nooit zien twijfelen aan de subsidies die de spoorwegsector ontvangt, nooit „.

De FNAM (National Federation of Aviation and its Trades) van haar kant heeft een verklaring gepubliceerd waarin wordt herinnerd aan de effectieve belasting van vliegtickets: op een vliegticket voor 90 euro tussen Parijs en Nice, belastingen en toeslagen “ vertegenwoordigen meer dan de helft van de totale prijs die de passagier betaalt (53%) „. En om kalmte op te roepen, uitleggend dat de concurrentie “ is ook een krachtige vector van de kwaliteit van de dienstverlening en biedt vandaag zoveel mogelijk mensen toegang tot reizen „en herinnerend aan het feit dat het luchtvervoer een sector blijft“ die zich resoluut inzet voor het koolstofarm maken van zijn activiteiten „.

Op de verklaring van de baas van de SNCF reageerde ook midden de verdeling : “ Het debat over de belasting op kerosine verdient het om op gang te komen. Bij deze gelegenheid zal het nodig zijn om te denken aan de belasting van digitaal, dat een van de sectoren wordt die het meest Co2 uitstraalt: mijnbouw van cryptocurrency, VOD, streaming, sociale netwerken, cloud, levering in 20 miljoen pakketten chips… Massale belasting van de GAFAM niet zou niet eco-luxe zijn „, schatte Fabrice Dariot de vluchtvergelijker, Bourse-Des-Vols.com. En om te onthouden: „ Is het aan Sncf om de belastingheffing van haar directe concurrenten op te eisen? Wat een durf van een monopolistische en gesubsidieerde vervoerder, met de verbazingwekkende pensioenregelingen die het algemene systeem doorbreken, de onophoudelijke stakingen op de garantiefondsen voor de werkgelegenheid en die faalden op de rug, waardoor miljoenen vrachtwagens op de wegen de France, werkgever met onaantastbare voordelen in natura, acteur die bijdraagt ​​aan de verspreiding van miljoenen liters ontbladeringsmiddel op de ballast van de sporen… Meneer Farandou, let goed op ons de overweg, het zal al goed zijn.

Vliegticket niet duur genoeg: ADP reageert op SNCF 1 Air Journal

© ZWITSERSE

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-03-billet-davion-pas-assez-adp-repond-a-la-sncf-5232031.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert