Frankrijk: vliegticketprijzen stegen in september met 6,1%

In september 2023DE prijs van vliegtickets vanuit Frankrijk zijn in stijging van +6,1% vergeleken met september 2022, alle bestemmingen en reisklassen samen, aldusPrijsindex voor passagiersluchtvervoer (IPTAP) van het Ministerie van Ecologische Transitie, eveneens verantwoordelijk voor Transport.

Vertrek vanaf het vasteland van FrankrijkNa twee maanden van daling zijn de vliegticketprijzen gestegen ten opzichte van het niveau van het voorgaande jaar (+5,8%). De stijging is groter op het binnenlandse netwerk (+14,4%), terwijl deze meer wordt gemeten op het internationale netwerk (+4%).

Op de indoor netwerkzijn de prijzen op intra-grootstedelijke routes met +18,8% gestegen, met een aanzienlijk meer uitgesproken stijging op radiale routes vergeleken met transversale routes. In het buitenland bedraagt ​​de prijsstijging +13,2%, wat een contrasterende situatie maskeert, met name tussen de stijgingen in de overzeese departementen (waarvan de grootste in Guyana wordt waargenomen) en een daling in de richting van Polynesië.

InternationaalNa twee maanden van daling zijn de prijzen opnieuw gestegen met +4%, met een iets duidelijkere stijging op de lange afstand (+4,8%) dan op de middellange afstand (+3%). Voor het internationale netwerk voor de middellange afstand wordt de stijging veroorzaakt door de cluster Europese Economische Ruimte/Zwitserland/Verenigd Koninkrijk (+7,3%). De bundels Overig Europa, Noord-Afrika en Levant zijn gedaald (respectievelijk -2,4% en -7,1%). Voor laatstgenoemde landen wordt deze trend vooral veroorzaakt door de dalingen in Algerije en Tunesië, die de stijgingen in bepaalde diensten, met name Israël en Marokko, verbergen.

Voor de internationaal langeafstandsnetwerk, wordt de stijging vooral veroorzaakt door Afrika bezuiden de Sahara (+8,4%), vooral als gevolg van de geopolitieke situatie in deze sector, die leidt tot een verlenging van de vluchttijden naar bepaalde bestemmingen op het Afrikaanse continent. Er worden kleine stijgingen waargenomen in Noord-Amerika (+0,8%) en Azië-Pacific (+0,3%), die echter een contrast maskeren tussen een duidelijke daling in de Business Class en een stijging in de Economy Class. Latijns-Amerika laat een algemene daling zien (-5,7% in totaal), zowel in Business als Economy Class. Het Midden-Oosten is op zijn beurt licht gedaald (-0,5%) als gevolg van de daling van de Economy Class, die wordt verzacht door de stijging van de Economy Class.

Vertrekkend vanuit alle overzeese departementenr bereikte de stijging van de vliegticketprijzen in september 10%, d.w.z. een niveau lager dan het niveau dat werd waargenomen in de richting van Europees Frankrijk richting het buitenland. Deze ontwikkeling blijft contrastrijk, afhankelijk van de departementen: hoog voor de Antillen (+17,0% in Martinique en +19,1% in Guadeloupe), gematigder voor Guyana (+7,6%), bijna stabiel voor Réunion (+0,1%), en lichtjes gedaald op Mayotte (-0,7%) en volgens het type verbindingen (stijging voor verbindingen met het vasteland, duidelijker voor Guyana in vergelijking met de Indische Oceaan, daling voor verbindingen binnen overzeese departementen in de Indische Oceaan, lichte stijging in de West-Indische bekken).

Frankrijk: vliegticketprijzen met 6,1% gestegen in september 1 Air Journal

©ADP

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert