10 mei 1931 in de lucht: slotetappe van de Tour de France

Luchtvaart geschiedenis – 10 mei 1931. In dit voorjaar van 1931 organiseren het Franse dagblad Le Journal en de Union of Civil Pilots of France een grote wedstrijd bestaande uit het voltooien van een rondreis door Frankrijk, waarbij de keuze van het transportmiddel wordt overgelaten aan de deelnemers die kunnen take gaat op de proef op het land met de fiets, met de auto maar ook in de lucht met een vliegtuig.

Het waren de deelnemers aan land die als eerste vertrokken om te proberen deze race te winnen, de start was gegeven op vrijdag 24 april 1931. De volgende dag, 25 april 1931, was het de beurt aan de piloten om aan de race deel te nemen: maar liefst 41 piloten reageerden op deze uitdaging, een parcours van 4.000 kilometer. De laatste etappe vindt plaats op 10 mei 1931 tussen Douai en Orly, goed voor een afstand van 187 kilometer.

Afstand die vliegenier Marcel Lalouette zal afleggen in een uur en vijf minuten vliegen, als eerste om zijn Farman 231-vliegtuig met een Renault-motor van 95 pk te landen op de landingsbanen van Orly, in de regio Parijs.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert