Rechtbank opent faillissementsprocedure tegen Ukraine International Airlines – Air Journal

De handelsrechtbank van Kiev heeft een faillissementsprocedure geopend tegen Oekraïne internationale luchtvaartmaatschappijen (UIA), de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, meldt dit Oekraïense Pravda.

De Oekraïense staatsbank Ukreximbank heeft op 31 oktober een rechtszaak aangespannen tegen de luchtvaartmaatschappij. Forbes Oekraïne, eraan toevoegend dat het bedrijf momenteel $ 568 miljoen aan schulden had. Forbes meldde eerder op 30 oktober dat de activa van het bedrijf op een veiling werden verkocht voor prijzen die aanzienlijk onder de marktwaarde lagen, daarbij verwijzend naar bronnen van luchtvaartmaatschappijen.

DE Oekraïense luchthavens stopgezet voor alle niet-militaire vluchten na de start van de'invasie op grote schaal op 24 februari 2022. Voor de oorlog UIA bezat minstens 25 vliegtuigen, waarvan er 10 zich in Oekraïne bevonden ten tijde van de grootschalige invasie, vertelden bronnen aan Forbes. Leasemaatschappijen hebben tien van de vliegtuigen teruggeroepen die zich buiten Oekraïne bevonden. Vier van de overgebleven UIA-vliegtuigen probeerden nieuwe vluchten in Europa te vinden, maar ook dit stopte in september 2022 en sindsdien zijn er geen IA-vluchten meer gemaakt.

Volgens gegevens van Planespotters.netbestaat de volledig inactieve vloot van de UIA uit 11 vliegtuigen. Bij Boeing zijn er drie 737-800A 737-900ER En twee 767-300ER. De overige vijf vliegtuigen zijn regionale vliegtuigen van Embraer: vier ERJ-190 en een ERJ-195. Van de elf vliegtuigen staan ​​er tien geparkeerd op de internationale luchthaven Kiev Boryspil, terwijl er slechts één ERJ-190 geparkeerd staat op de luchthaven van Odessa.

Sommige van de 737's die de UIA-vloot in 2022 na de invasie verlieten, vliegen nu voor het Litouwse bedrijf KlasJet, terwijl andere voor het Turkse bedrijf Mavi Gök Airlines (MGA) vliegen. Zie ook de gespecialiseerde site Eenvoudig vliegen. Verschillende zijn ook opnieuw geregistreerd in Oekraïne bij Windrose Airlines.

De vluchten werden gedeeltelijk stopgezet vanwege geschillen tussen twee van de belangrijkste aandeelhouders, zakenman Aron Maiberh en de Oekraïense oligarch Ihor Kolomoiskirapporten De Kiev Onafhankelijke. Kolomoisky, een van de bekendste zakenmagnaten en miljardairs van Oekraïne, werd op 2 september gearresteerd wegens vermeende fraude en het witwassen van geld in verband met zijn olie- en gasbezit. Het Nationale Anticorruptiebureau van Oekraïne (NABU) heeft op 7 september aanvullende strafrechtelijke aanklachten ingediend tegen Kolomoisky en hem beschuldigd van het verduisteren van 250 miljoen dollar van PrivatBank in 2015.

©UIA

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert