Sicilië: Etna barst uit, luchthaven Catania gisteren tijdelijk gesloten

L'Luchthaven Catania in Sicilië is geweest tijdelijk gesloten gisteren door de Italiaanse autoriteiten, terwijl de De Etna- en Stromboli-vulkanen barstten uit.

Gelegen onder de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa, kondigde de luchthaven Catania-Fontanarossa op vrijdag 5 juli in de ochtend de sluiting aan. Deze luchthaven, de grootste in Zuid-Italië, vervoert jaarlijks miljoenen passagiers naar het oostelijke deel van Sicilië, een van de populairste toeristische bestemmingen van het land. In een persbericht specificeerde de luchthavenbeheermaatschappij dat “de landingsbaan [était] onbruikbaar vanwege de aanzienlijke neerslag van vulkanische as. Daarom zijn aankomst en vertrek opgeschort.

In de middag, vanaf 15.00 uur, konden de vluchten na een korte schorsing toch geleidelijk worden hervat. De met as bedekte landingsbaan werd schoongemaakt, waardoor vluchten vanuit Catania-Fontanarossa konden worden hervat. De aankomsten zijn momenteel echter beperkt tot twee vluchten per uur, zo maakte het luchthavenbeheerbedrijf bekend op het sociale netwerk X.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert