20 april 1925 in de lucht: Clauzel wordt groter

Geschiedenis van de luchtvaart – 20 april 1925. Lid van de 32e luchtvaartregiment van Dijon zal kapitein vlieger Clauzel op deze maandag, 20 april 1925, een schitterende prestatie ondertekenen: laatstgenoemde zal aan zijn prijzenlijst het hoogterecord op wereldniveau toevoegen met een vliegtuig met een lading van niet minder dan 250 kilogram . Een prestatie tot groot ongenoegen van de Amerikaanse luchtvaart die het record naar de andere kant van de Atlantische Oceaan zag gaan.

Het was vanuit het centrum van Dijon dat de Franse vlieger Clauzel vertrok om zijn succesvolle poging te wagen, aangezien hij het record met 345 meter verbeterde. De laatste houder van de trofee was de Amerikaan HR Harris, deze luitenant had aan de basis gestaan ​​van een vlucht op 8.980 meter hoogte. Clauzel deed het beter en duwde zijn toestel naar een hoogte van 9.325 meter. Gelode meetapparatuur om mogelijk bedrog te voorkomen.

Adjudant Bury, die op Franse schaal recordhouder was voor de discipline, werd ook door Clauzel onttroond met een verschil tussen hun twee prestaties van 859 meter, waarbij Bury op een hoogte van 8.466 meter had gevlogen om het record te grijpen, wat een enorme sprong maakte. vooruit.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert