Canada: een zusje voor Porter Airlines

Porter Airlines heeft een zusje onthuld, Porter Airlines Canada Limited (PACL)die vanaf deze zomer “zonbestemmingen” wil bedienen VERENIGDE STATEN.

Gevestigd op de luchthaven van Billy Bishop, de stad Torontoontving het nieuwe Canadese bedrijf op 20 januari 2023 zijn Air Operator Certificate (AOC) van Transport Canada en de exploitatievergunning voor niet-geregelde internationale diensten van de Canadian Transportation Agency. En het diende een aanvraag in bij het Amerikaanse DoT voor een vrijstelling en vergunning voor buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, gericht op grote steden in Californië, Florida en Nevada.

Porter Airlines Canada kondigde op 1 februari een netwerk aan dat vanaf het begin van het zomerseizoen de luchthavens van Los Angeles En san franciscovan Vegasen in Florida vanOrlando En Fort Lauderdale. De tickets worden verkocht op de site van Porter onder dezelfde code PD, die op zijn beurt alleen grensoverschrijdende diensten aanbiedt naar Chicago-Midway en Turtle Beach (andere steden worden aangeboden via Worldwide Connections door American Airlines, Delta, JetBlue of United).

De nieuwkomer zal uiteraard dezelfde toestellen gebruiken als haar zus, de Embraer 195-E2 132 stoelen, waarvan er sinds afgelopen december zeven zijn geleverd (er worden er 50 verwacht). De twee zusterbedrijven zullen operationele functies delen, zoals „technologie, routes, onderhoud, verzending, klantenservice, loyaliteitsprogramma’s en uiteindelijk codeshares en interline-overeenkomsten“.

Aan de andere kant behouden we de eerste commerciële vluchten van de E195-E2 van Porter, tussen Toronto Pearson en de luchthavens vanOttawa En MontrealDan Vancouver. Er zullen ook Braziliaanse vliegtuigen met één gangpad naar vliegen Edmonton 14 februari, Calgary 22 februari of Halifax de dag erna.

Canada: een zusje voor Porter Airlines 1 Air Journal

©Embraer

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert