Etihad Airways maakt ook zijn Airbus A380’s wakker

De luchtvaartmaatschappij Etihad Airways plannen om opnieuw in gebruik te nemen vier Airbus A380’swaarvan de eerste binnenkomt Abu Dhabi en Londen vanaf zomer 2023.

zeg nooit nooit “, zei in september 2021 de toenmalige CEO Tony Douglas nadat het nationale bedrijf van de Verenigde Arabische Emiraten vanwege de Covid-19-pandemie zijn 10 A380’s maar besloot ook om van de zijne te scheiden Boeing 777-300ER” wendbaarder te worden. Gevestigd op de luchthaven vanAbu Dhabibewees Etihad Airways dat hij gelijk had: op 9 december 2022 kondigde het de terugkeer van de A380’s volgend jaar aan „na een toename van verzoek reizen en opmerkingen van klanten ten gunste van de terugkeer van een van de meest luxueuze commerciële vluchtervaringen”. Het is nu van plan om het opnieuw in te voeren vier van zijn A380’s voor de zomer van 2023 met plannen om naar toe te werken Londen Heathrow“om meer capaciteit vrij te maken op bestaande routes en voor de lancering van nieuwe bestemmingen”.

Etihad bereidt zich voor op de terugkeer van de superjumbo met werving en opleiding „A380-bemanningen, inclusief piloten, cabinepersoneel en technisch grondpersoneel“ . Het specificeert verder dat de terugkeer van de A380’s „zal worden ondersteund“ door de toevoeging aan de actieve vloot van vijf vliegtuigen van de zeven A320’s momenteel ongebruikt. .

Antonoaldo Neves, CEO van Etihad Airways, zei in een verklaring: We weten dat dit zal worden verwelkomd door onze klanten die de ongelooflijke A380 van Etihad en zijn bekroonde cabines waarderen. We hebben besloten dat het tijd is om een ​​aantal van onze A380’s terug in de vloot te brengen aan de vraag voldoen. We kijken ernaar uit om onze gasten weer te verwelkomen aan boord van dit opmerkelijke vliegtuig. „. Mohammed Ali Al Shorafa, voorzitter van Etihad Aviation Group, voegde toe: “ Het is geweldig om de terugkeer van dit prachtige vliegtuig aan te kondigen. De herintroductie van de A380 geeft een extra boost aan de capaciteit van Etihad op de belangrijkste Britse markt, evenals aan de Golfstaten en het Indiase subcontinent, om meer bezoekers naar het emiraat Abu Dhabi te trekken „.

De Etihad A380’s bieden plaats aan 11 passagiers in First Class, 70 in Business Class en 417 in Economy, waaronder 80 in Economy Space (498 stoelen). In Premiere bevinden zich „The Residence“ voor twee passagiers en negen „appartementen verspreid over één gangpad, die een eigen leefruimte bieden met een leren chaise longue en een bank die opengaat tot een volledig plat bed van 205 centimeter lang“. Voor het eerst is Etihad van plan om The Residence aan te bieden als een „optionele extra voor eersteklas klanten“. De Lobby, beschikbaar voor First en Business Class passagiers, is uitgerust met een lounge en een bar tussen de twee hutten, met leren banken, drankjes en een tv met USB-aansluiting.

Etihad heeft momenteel vijf van de tien langeafstandsvluchten A350-1000 verwacht (371 plaatsen, de eerste werd in maart 2022 uitgerold naar Paris-CDG), vijf van de zeven 777-300ER (tot 402 stoelen, die uiteindelijk zullen worden vervangen door de A350s), van de 30 787-9 Dreamliner besteld (tot 299 zitplaatsen) en negen van de dertig 787-10 verwacht (336 zitplaatsen). Voor de zes is geen leverdatum vervroegd 777-9 toch besteld.

Etihad Airways maakt ook zijn Airbus A380 1 Air Journal wakker

©Etihad Airways

Etihad Airways maakt ook zijn Airbus A380s 2 Air Journal wakker

©Etihad Airways

Etihad Airways maakt ook zijn Airbus A380 3 Air Journal wakker

©Etihad Airways

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert