27 juni 1926 in de lucht: Paul Arrachart en Ludovic Arrachart ondertekenen een recordaanval

Luchtvaart geschiedenis – 27 juni 1926. Op deze zondag 27 juni 1926 wordt een nieuw internationaal record gevestigd op het gebied van vliegafstanden, behaald in een rechte lijn en dit zonder ook maar het minste bij te tanken. Een prestatie op naam van de gebroeders Arrachart: de Onderofficier Paul Arrachart en kapitein Ludovic Arrachart.

Die laatste, Ludovic Arrachart, was al recordhouder van de discipline sinds februari 1925, de maand waarin hij, vergezeld van Henri Lemaitre, een luchtaanval van maar liefst 3.166 kilometer had getekend. De twee mannen evolueerden zo van Frankrijk naar Marokko: ze vertrokken vanuit Estampes en waren naar Villa Cisneros gevlogen. Een behoorlijke prestatie uitgevoerd met een Breguet-apparaat met een Renault-motor.

Geïnstalleerd aan het stuur van een tweezits Potez 28 tweedekker met een Renault-motor die 500 pk kan leveren, zal hij in juni 1926 4.305 kilometer afleggen met zijn broer Paul Arrachart. Samen gaan ze van vliegveld Le Bourget naar Basra, in Irak. Met een kruissnelheid van 195 kilometer per uur zullen ze 26 uur en 25 minuten nodig hebben om deze recordpoging te volbrengen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert