2 mei 1908 in de lucht: Val van Delagrange tijdens de Prix Armengaud

Geschiedenis van de luchtvaart – 2 mei 1908. Hij was verbijsterd, maar zijn leven werd gered… Hier is de uitkomst van het verschrikkelijke ongeval dat de beeldhouwer en vliegenier met de Franse nationaliteit Léon Delagrange overkwam, terwijl hij deelnam op deze zaterdag 2 mei 1908. net als zijn tegenhanger Henri Farman, Frans-Britse piloot, tijdens de Prix Armengaud.

Léon Delagrange botste met zijn vliegtuig op 2 mei 1908 tegen een taxi. 's Avonds vond een crash plaats die hem duizelig maakte maar die hem niet fataal werd. Het was rond 19.00 uur. Dit ongeluk overkwam hem, terwijl hij boven het manoeuvreergebied van Issy-les-Moulineaux vloog. We kwamen dicht bij een grotere ramp, want hij vloog over het publiek van 10.000 toeschouwers heen, maar gelukkig deed hij niemand pijn omdat hij verder weg viel.

Léon Delagrange deed mee om de Prix Armengaud, de prijs waarvan de winnaar 10.000 frank bedroeg. De uitdaging was om het minstens 15 minuten vol te houden in de lucht, maar het verlies van de controle over zijn vliegtuig bracht zijn tweede poging tot niets.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert