3 mei 1927 in de lucht: Schultz overtreft Massaux ruimschoots

Luchtvaart geschiedenis – 3 mei 1927. Piloot Friedrich Schultz is de nieuwe houder van het zweefvliegduurrecord. Dit is in wezen het bericht dat op dinsdag 3 mei 1927 werd verzonden via een telegram dat rechtstreeks uit West-Pruisen kwam. Dit laatste komt meer bepaald voort uit Rossitten. Dit record kwam in handen van Pruisen, tot groot ongenoegen van de Belgische luchtvaart die tot dan toe aan de oorsprong lag, dankzij de prestaties van Albert Massaux op zondag 26 juli 1925.

Die dag slaagde de Belgische vlieger erin om met zijn Poncelet-Vivette-zweefvliegtuig tien uur, negentien minuten en drieënveertig seconden in Normandië in de lucht te blijven, vliegend boven Vauville.

Een chronometer die aldus de Belg, houder van vliegbrevet nummer 84, sinds 26 september 1913 had gekroond, maar die erg zwak zal lijken vergeleken met de prestatie van Friedrich Schultz die, zonder zijn motor te gebruiken, maar liefst veertien dagen lang niet zal vliegen uur en zeven minuten, bijna vier uur meer… record verbrijzeld!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert