30 april 1911 in de lucht: Pommery Cup: Jules Védrines nog steeds aan de leiding

Geschiedenis van de luchtvaart – 30 april 1911. De eerste prijs die in het kader van de Pommery Cup wordt uitgereikt, bedraagt ​​7.500 frank en eind april 1911 zullen we de grote winnaar kennen. Er blijft inderdaad alleen deze dag van 30 april 1911 over om te proberen deze wedstrijd te winnen. Maar liefst vijf piloten zullen hun geluk beproeven: piloten Bobba, Molla, Pierre Marie, de Laët en Conneau zullen opstijgen om de langst mogelijke vlucht uit te voeren.

De Pommery Cup is een wedstrijd waarbij de piloot wordt beloond die de langste afstand per vliegtuig aflegt, terwijl hij in een rechte lijn vliegt. De vlucht moet plaatsvinden tussen zonsopgang en zonsondergang om gevalideerd te worden. Tot dan toe was het de Fransman Jules Védrines die de beste prestatie neerzette. Nadat hij Parijs had verlaten, slaagde hij erin Guéret te bereiken, wat een afstand van 350 kilometer vertegenwoordigt.

Helaas slaagde niemand van de vijf kanshebbers voor deze eerste bonus op 30 april 1911 erin om Védrines te overtreffen: de meest ongelukkigen waren Conneau, die het slachtoffer werd van een rollover, en Molla die op zijn beurt viel. De tweede bonus wordt toegekend op 31 juli 1911, dit geeft hen de tijd om opnieuw te beginnen en de Pommery Cup te veroveren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert