Er is een onderzoek geopend naar vermoedens van slecht onderhoud aan een A321 van Ural Airlines

Na twee startonderbrekingen van a A321 Russisch, er wordt een onderzoek geopend op verdenking van slechtheid onderhoud.

Russische luchtvaartautoriteit Rostransnadzor heeft een onderzoek geopend om de oorzaken van deze incidenten vast te stellen, die kunnen worden toegeschreven aan slecht onderhoud, aldus de Russische site RBC, informatie bevestigd door de persdienst van Rostransnadzor. Op 14 januari vertrok het vliegtuig 24 jaargeregistreerd onder nummer RA-73794, zou gaan vliegen van Jekaterinenburg heeft Sotsji, in Rusland. Tijdens de acceleratiefase moesten de piloten de start afbreken vanwege een onstabiele snelheid. Na een vertraging van vijf uur werden de passagiers uiteindelijk met een vervangend vliegtuig naar hun bestemming vervoerd. De Airbus A321 werd vervolgens door de luchtvaartmaatschappij geïnspecteerd en weer in gebruik genomen. Op 15 januari kreeg hetzelfde vliegtuig toestemming om naar Sotsji te vliegen, maar kon opnieuw niet opstijgen.

De luchtvaartmaatschappij meldde dat er een defect was ontdekt in de brandstof systeem van de motor en deze wordt gerepareerd. Een defect in hetzelfde systeem manifesteerde zich op een andere manier. De brandstofpomp zal daarom vervangen moeten worden.

“In overeenstemming met het bevel van het Ministerie van Transport van Rusland” En “bij de uitvoering van de federale staatscontrole (toezicht) op het gebied van de burgerluchtvaart”Rostransnadzor is van plan een inspectie uit te voeren met betrekking tot de luchtvaartmaatschappij Ural Airlines. “Informatie over de technische staat van de motor zal worden verkregen via controle- en monitoringmaatregelen”, aldus het controlebureau.

Het vermoeden bestaat dat slecht uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden de oorzaak kunnen zijn van herhaalde problemen. Aangezien hetzelfde probleem zich tweemaal binnen 24 uur heeft voorgedaan, zal het onderzoek er ook op gericht zijn de situatie nader te onderzoeken onderhoudspraktijken van Ural Airlines.

Er werd een onderzoek geopend naar vermoedens van slecht onderhoud aan een Ural Airlines A321 1 Air Journal

©Ural Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert