8 augustus 1901 in de lucht: Prijs Deutsch de la Meurthe: grote teleurstelling voor Alberto Santos-Dumont

Luchtvaart geschiedenis – 8 augustus 1901. De inwoners van de wijk Quai de Passy zullen op 8 augustus 1901 getuige zijn van een vreemd schouwspel: inderdaad, een aeronaut zal zijn vlucht beëindigen, hangend aan een gebouw, ter hoogte van 5e fase. Het was Alberto Santos-Dumont die, in het kader van zijn deelname aan de prijs Deutsch de la Meurthe die in 1900 in het leven werd geroepen, deze tegenslag beleefde door bij deze gelegenheid zijn luchtschip nr. 5 te besturen. Zijn poging om de trofee te winnen was dus een mislukking…

Om het te winnen, moest je heen en weer vliegen tussen het Aéro-Club de France-park, dat toen in Saint-Cloud lag, en de Eiffeltoren, om het gebouw heen gaan en dan naar het startpunt gaan. . De piloot slaagde erin de uitdaging aan te gaan en verdiende niet minder dan 100.000 frank. Kleine precisie, het parcours moet in een beperkte tijd worden afgelegd, de deelnemers moeten deze raid in minder dan een half uur doen.

Alberto Santos-Dumont faalt daarom op 8 augustus 1901, hij zal geen andere keuze hebben dan zijn motor te stoppen, er zitten touwen vast ter hoogte van de propeller!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert