30 oktober 1908 in de lucht: Een gecompliceerde vlucht van „Lebaudy n° 2“

Luchtvaartgeschiedenis – 30 oktober 1908. Op verzoek van de ballonvaartcommissie van Chalais-Meudon ondergaat de „Lebaudy n° 2“, de doopnaam van een luchtschip, verschillende testvluchten, de eerste vindt plaats op vrijdag 30 oktober 1908, de dag na de eerste beklimmingen van een ander luchtschip, bekend als „Clément Bayard“.

Deze luchtaanval, van 30 oktober 1908, zal worden uitgevoerd door de kapiteins Bois en Marchal, commandant Voyer, evenals de luitenants Lenoir en Néant en de monteur Deguffroy. De bemanning zal dus opstijgen vanaf het Meudonpark. Maar op de weg naar Trappes gaat niet alles zoals gepland, aangezien het vliegtuig het slachtoffer is van een storing in de in Duitsland gemaakte motor.

Vliegend naar de stad Versailles, zal de motor een paar keer overslaan voordat hij gewoon stopt. Het resultaat is dat de bestuurbare ballon het speelgoed van de wind zal zijn en pas twee uur later op het droge zal terugkeren, de zes bemanningsleden erin slagen om de „Lebaudy n° 2“ in een veld te landen. Een luchtwandeling voor de minder hectiek.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert