24 april 1929 in de lucht: Jones Williams en Jenkins veroveren een record

Geschiedenis van de luchtvaart – 24 april 1929. Vanuit het graafschap Lincolnshire zullen de Britse piloten Jones Williams en Jenkins op woensdag 24 april 1929 opstijgen en het vliegveld van Cranwell verlaten om te proberen het afstandsrecord op wereldniveau in een rechte lijn te vestigen, met een slag met de vleugels, dat wil zeggen zonder tussenstops. Een poging die de dagelijkse pers zal beamen.

Squadronleider Jones Williams en luitenant vlieger Jenkins zijn van plan de lucht in te vliegen tot aan Bangalore. Dat wil zeggen een reis van Engeland naar India die in totaal zo'n 8.500 kilometer zou bedragen en die de twee mannen willen afleggen met hun eendekkertype genaamd “Fairey Mistery”, uitgerust met een Napier-Lion-motor die een vermogen van 350 pk kan ontwikkelen. . Uitgerust met een tank van 1.000 gallon kan het vliegtuig drie dagen en drie nachten vliegen, zonder te hoeven tanken.

Met de vaste bedoeling om de prestaties van de Italianen Ferrari en del Prete, die de recordhouders in de discipline zijn, te overtreffen, gingen Jones Williams en Jenkins op 24 april 1929 de lucht in, rond 10.30 uur.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert