16 mei 1910 in de lucht: Roger Sommer voltooide een circuit in de Ardennen

Geschiedenis van de luchtvaart – 16 mei 1910. Het was boven de Ardennen dat de Franse vlieger Roger Sommer besloot op maandag 16 mei 1910 een aanval uit te voeren door het pad van de lucht te volgen. Deze laatste, die onlangs in het bezit was van een vliegbrevet en op 15 januari 1910 patentnummer 29 had verkregen, stond die dag dus aan de basis van een retourvlucht tussen de steden Douzy en Charleville.

Geïnstalleerd aan de besturing van zijn vliegtuig, vertrok hij in de vroege avond van 16 mei 1910 vanaf het vliegveld Douzy-Aviation en vertrok rond 18.00 uur naar Charleville. Aangekomen op zijn bestemming keert hij terug naar zijn vertrekpunt. Een kort ritje van ruim 60 minuten, waarbij de piloot precies één uur en tien minuten nodig had om dit circuit van maar liefst tachtig kilometer af te leggen.

Een circuit, zoals de dagelijkse pers zal herhalen, dat hem door de steden Sedan, Torcy, Rémilly, Bazeilles, Walincourt, Donchery, Vrigne-sur-Meuse, Lumes en Mohon voerde. Merk op dat de vlieger tijdens zijn aanval met enige turbulentie te maken kreeg.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert