Klimaat: Ryanair tekent bij Repsol voor 155.000 ton SAF

Ryanair en Repsol kondigden vrijdag aan dat ze een memorandum van overeenstemming hadden getekend voor de levering van duurzame vliegtuigbrandstof (Sustainable Aviation Fuel, SAF) in Ierse goedkope hubs in Spanje en Portugal.

Deze overeenkomst met het Spaanse olieconcern geeft Ryanair toegang tot 155.000 ton (52 miljoen gallons) SAF tussen 2025 en 2030 (het equivalent van meer dan 28.000 vluchten van Dublin naar Madrid), wat ongeveer 490.000 ton CO2-uitstoot zal verminderen. Volgens zijn planWeg naar Net Zero“Ryanair heeft zich ten doel gesteld om in 2030 12,5% SAF te gebruiken en in 2050 netto nulemissie.

Deze samenwerkingsovereenkomst met Ryanair, Europa’s toonaangevende luchtvaartmaatschappij, versterkt onze toewijding aan de luchtvaartsector en is een volgende stap in de toewijding van Repsol aan hernieuwbare brandstoffen. De luchtvaartsector heeft oplossingen zoals SAF-brandstoffen nodig om het koolstofarme proces dat het momenteel doormaakt te ondersteunen. Het verstevigt ook onze positie als een multi-energiebedrijf met als doel om tegen 2050 netto nulemissie te bereiken.“, aldus Valero Marin, uitvoerend directeur-generaal van Repsol.

Repsol is een pionier in Spanje in de productie van hernieuwbare brandstoffen voor alle transportsectoren, inclusief de luchtvaart. Door deze brandstoffen in zijn industriële complexen te produceren, heeft Repsol geanticipeerd op de verschillende maatregelen die door Europese instellingen zijn genomen om het gebruik van duurzame luchtvaartbrandstoffen te bevorderen.

Daarnaast start de Spaanse groep eind 2023 met de productie in de eerste geavanceerde biobrandstoffenfabriek in de Spaanse stad Cartagena, die 250.000 ton hernieuwbare brandstoffen uit afval zal produceren. Het streeft naar een productiecapaciteit van 1,3 miljoen ton hernieuwbare brandstoffen tegen 2025 en meer dan 2 miljoen ton tegen 2030, om de markt op het Iberisch schiereiland te domineren en beslissende vooruitgang te boeken in de richting van het doel: netto nulemissies tegen 2050.

Klimaat: Ryanair tekent bij Repsol voor 155.000 ton SAF 1 Air Journal

@Repsol

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert