7 juni 1922 in de lucht: geslaagde nachtvlucht voor een CGEA-bemanning

Luchtvaart geschiedenis – 7 juni 1922. Op deze woensdag 7 juni 1922 zal een allereerste nachtvlucht worden uitgevoerd door het CGEA, namelijk de Compagnie des Grands Express Aériens. Het is op de lijn die Parijs met Londen verbindt dat de laatste zal plaatsvinden. Het is dus 22.30 uur als een Farman Goliath van de compagnie zal opstijgen vanaf het vliegveld van Le Bourget om deze nachtvlucht uit te voeren. Het apparaat in kwestie wordt gemotoriseerd door twee Salmson-blokken met 270 pk.

Aan boord van de Farman nam een ​​Franse bemanning plaats: de piloot René Labouchère en de tweede piloot de heer Gaston. Ze zullen een retourvlucht over het Kanaal maken, wat niet gemakkelijk zal zijn, te combineren met de nacht maar ook met het slechte weer, het weer is niet gunstig, met vooral mist. Maar dat zal hen er niet van weerhouden om de succesvolle liaison uit te voeren, met aan hun zijde de luitenants ter zee Duval, Hagueneau en Volmerange, zonder een journalist van de TijdLouise Faure-Favier.

Aankomst in Croydon vindt plaats om 01:12 uur. Vervolgens hervatten ze hun reis naar Frankrijk om 02:50 uur om om 06:10 uur aan te komen op het vliegveld van Le Bourget.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert