22 oktober 1908 in de lucht: Blériot speelt pech

Luchtvaartgeschiedenis – 22 oktober 1908. Een hoogte van 25 meter bereiken, dat is de uitdaging die de Aéro-Club de France heeft gelanceerd voor piloten als ze de prijs willen winnen die is ingesteld door de luchtvaartinstelling. Maar de zaak is niet gemakkelijk, de luchtpionier Louis Blériot weet er iets van, hij die al twee mislukte pogingen heeft gedaan.

Inderdaad, op 21 oktober 1908 probeerde hij deze prestatie al te behalen: zijn ochtendvlucht had geen voldoening gegeven vanwege een motorstoring en ’s middags had het geluk hem niet meer geglimlacht. , hij registreerde slechts een klim naar 20 meter en dan moeten besluiten om zijn pogingen te stoppen vanwege de wind.

Op 22 oktober 1908, zonder de hoop op het winnen van de trofee te verliezen, ging Blériot opnieuw op pad om het te veroveren, maar het was opnieuw tijdverspilling: de motor was nog steeds in het geding. Duidelijk een storing in de brandstoftoevoer. Toch beginnen de problemen al na 500 m dekking! En op een hoogte van 20 meter houdt hij gewoon op… Blériot bevindt zich in een slechte positie, vooral omdat de wind hevig is. De enige uitweg is om te landen: maar de terugkeer naar de grond zal moeilijk zijn en de achterkant van zijn vliegtuig zal breken!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert