LATAM vervoert niet langer brachycefale kruisingsdieren in het ruim van vliegtuigen

LATAM Luchtvaartmaatschappijen heeft zijn regels voor het vervoer van dieren aangepast en is met ingang van 1 september gestopt met het toestaan ​​van kruisingen van brachycefale dieren in de ruimen van vliegtuigen (een proces dat bekend staat als de code AVIH).

De informatie werd bevestigd door het Zuid-Amerikaanse bedrijf via communicatie met de reisbureaus. „Het vervoer van gekruiste brachycefale dieren wordt niet langer toegestaan ​​als deze voorwaarde in het veterinaire certificaat is vermeld, d.w.z. als het door de dierenarts afgegeven certificaat aangeeft dat het ras een kruising is tussen kortschedelige rassen, worden ze niet voor vervoer geaccepteerd. Om de service van vrachtschepen voor het vervoer van huisdieren in het ruim op alle lijnen te standaardiseren, wordt bovendien de toegestane aansluittijd verhoogd tot 7 uur. En voor routes met binnenlandse vluchten in Brazilië wordt de opzegtermijn voor het aanvragen van de service verlengd tot 30 dagen,” aldus het bedrijf in een verklaring.

De lijst van dieren die niet in het ruim van Latam-vliegtuigen worden geaccepteerd, omvat alle buldograssen, maar ook Affenpinscher, Boston Terrier, chow chowBrussels Griffon, Péquinois, Engels personeel, Pitbull… Anderzijds worden enkel kleine dieren toegelaten in de passagierscabine, op voorwaarde dat ze voldoen aan de eisen van het bedrijf, uitgelegd op haar website.

Over het algemeen vermijden bedrijven transport brachycephalic dieren rekening houdend met het risico voor dieren. Hun nauwe, samengeknepen neusgaten, verkorte luchtwegen en smalle luchtpijpen veroorzaken levensbedreigende ademhalingsmoeilijkheden tijdens het transport.

LATAM vervoert niet langer brachycefale kruisingsdieren in het ruim van vliegtuigen 1 Air Journal

©LATAM Luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert