Nice-Côte d’Azur: zomerverkeer gelijk aan dat van 2019, maar met minder bewegingen

In juli en augustus 2023, 3,3 miljoen passagiers vervoerd via terminals 1 en 2 van de luchthaven Nice-Côte d’Azur.

Dit verkeer is gelijk aan 99,9% van het verkeer uit dezelfde maanden van 2019maar het was toch nodig 675 minder vliegbewegingen in het bijzonder vanwege a beste vulfactor.

Vloten die voornamelijk bestaan ​​uit vliegtuigen van de nieuwste generatie, zoals verwelkomd op onze terminals, en beter gevuld zijn, met zelfs nog ruimte voor verbetering, zijn belangrijke hefbomen voor het verminderen van de milieu-impact van een vervoerswijze die essentieel is voor de ontsluiting van ons grondgebied zegt Franck Goldnadel, voorzitter van de raad van bestuur van Aéroports de la Côte d’Azur. “ 2023 herstelt en zet zich dus voort in de dynamiek van vóór de Covid-crisis, waardoor we tussen 2012 en 2019 30% meer passagiers konden verwelkomen zonder extra vliegtuigbewegingen. Dit positieve traject wordt nog versterkt door het feit dat de vliegtuigen van vandaag al minder emissies veroorzaken dan die van tien jaar geleden. “, herinnert hij zich.

De 26 nieuwe lijnen die tijdens het zomerseizoen worden gelanceerd, dragen bij aan deze zomerdynamiek. En de 3 nieuwe langeafstandsroutes (Atlanta, Doha en Riyadh) ondersteunen de zichtbaarheid van de bestemming Nice in verre gebieden. Hoewel Nice Côte d’Azur historisch gezien een internationale luchthaven is, heeft deze zomer deze trend verder versterkt, vooral dankzij een recordaantal van elf langeafstandslijnen, waaronder zes naar Noord-Amerika.

Het verkeer van en naar de Verenigde Staten is ook het verkeer dat de sterkste groei laat zien vergeleken met 2019. Het Verenigd Koninkrijk behoudt zijn positie als leidende internationale markt (15% van het zomerverkeer) en overtreft lichtjes het niveau van 2019 gedurende deze twee zomermaanden . De andere meest dynamische buitenlandse markten zijn Italië, Griekenland en Tunesië.

De binnenlandse markt blijft levendig en vertegenwoordigt 26% van de activiteit van Nice-Côte d’Azur. Er is echter sprake van een lichte daling ten opzichte van 2019, als gevolg van een lager aanbod op de as Nice-Orly. De dwarslijnen blijven echter, dankzij een uitgebreider aanbod, vooruitgang boeken en vertegenwoordigen nu 40% van de binnenlandse verbindingen, vooral dankzij de sterkte van de lijnen van en naar Bordeaux, Nantes, Caen of Biarritz.

Nice-Côte d'Azur: zomerverkeer evenaart dat van 2019, maar met minder bewegingen 1 Air Journal

© Reden Solar

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert