8 november 1910 in de lucht: Nog een gepatenteerde vrouw!

Luchtvaartgeschiedenis – 8 november 1910. De luchtvaart was in zijn ontstaan ​​vooral een mannenaangelegenheid, in feite waagden maar weinig vrouwen zich nog in de luchtbeweging. Dus wanneer een vlieger haar vliegbrevet haalt, is het een klein evenement in de branche. Marie Marvingt, oorspronkelijk afkomstig uit Aurillac, zal dus het onderwerp zijn van enkele artikelen in de Franse dagbladen, omdat ze op dinsdag 8 november 1910 de beroemde sesam heeft gewonnen in Châlons en Champagne. Zijn patent draagt ​​het nummer 281.

De Auvergne Marie Marvingt treedt in de voetsporen van haar tegenhanger Élise Deroche, die bekend staat als de eerste gepatenteerde vrouw. Maar het is niet verwonderlijk dat Marie Marvingt met de luchtvaart is begonnen, na een aeronaut te zijn geweest, is het inderdaad een ervaren sportvrouw die de disciplines zal vermenigvuldigen: naast haar passage in het circus, beoefende ze fietsen, bergbeklimmen, zwemmen, paardrijden of zelfs schermen!

Iets meer dan een jaar eerder had ze haar eerste vlucht gekregen dankzij Roger Sommer en hier is ze nu gepatenteerd, met even kostbare steun van de vlieger Hubert Latham die haar hielp om te slagen voor dit examen dat de poorten van de hemel opent!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert