Garuda Indonesia graaft verlies, bundelt krachten met Singapore Airlines

De luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia opgenomen over de eerste negen maanden van het jaar a verlies van $ 1,66 miljard, en kondigde een memorandum van overeenstemming aan met Singapore Airlines streven naar een „extended business partnership“, te beginnen met code sharing.

Na de aankondiging van de sluiting van 97 routes, waaronder die naar Amsterdam en Londen, heeft de Indonesische nationale maatschappij, gevestigd op de luchthaven van Jakarta-Soekarno Hatta presenteerde zijn financiële resultaten voor de negen maanden tot eind september 2021 nettoverlies van 1,66 miljard dollar vergeleken met die van 1,09 miljard in dezelfde periode vorig jaar, terwijl het bedrijfsverlies daalde van 1 naar 1,3 miljard dollar. de operationeel inkomen Garuda Indonesia daalde ook tot $ 939 miljoen, van $ 1,13 miljard in 2020. Deze resultaten worden toegeschreven aan de Covid-19-pandemie en strikte reisbeperkingen, die „hebben geresulteerd in een aanzienlijke vermindering van het vliegverkeer en een grote negatieve impact hebben op de De activiteiten en liquiditeit van de Groep”, onderstreept het persbericht.

„Alle bovenstaande voorwaarden wijzen op het bestaan ​​van significante onzekerheden die kunnen leiden tot: twijfel belangrijk op het vermogen van de Groep om te blijven opereren”, voegt het alliantiebedrijf toe Luchtteam, die wegens gebrek aan naleving van zijn financiële verplichtingen een aantal van zijn gehuurde vliegtuigen aan de grond heeft gehouden. Volgens Planespotters zijn momenteel slechts 36 van de 111 vliegtuigen in gebruik, terwijl de binnenlandse dochteronderneming Citilink het beter doet met 41 van de 60 geëxploiteerde vliegtuigen.

Het is in deze context dat Garuda Indonesia de ondertekening van een memorandum van overeenstemming aankondigde met: Singapore Airlines, gericht op het opzetten van een “ zakelijk partnerschap groot bereik“. Die zou zich uiteindelijk richten op loyaliteitsprogramma’s, samenwerking op het gebied van vracht en onderhoud, gezamenlijke marketingactiviteiten en gezamenlijk werk „om het inkomend toerisme naar Indonesië te promoten“.

In de nabije toekomst merkten het Indonesische bedrijf en SIA op dat 1 oktober werd gekenmerkt door de herlancering van hun code delen op vluchten tussen Singapore en Bali, Jakarta en Surabaya; Garuda Indonesia heeft vanaf 1 oktober ook zijn code geplaatst op SIA-vluchten tussen Changi Airport en London Heathrow (LHR), waarbij routes naar Mumbai naar verwachting ook vanaf 1 januari 2022 zullen profiteren. worden onderzocht ter ondersteuning van een betere luchtverbinding met Indonesië en Singapore, evenals de bredere regio van Zuidoost-Azië, „belooft hun verklaring.

Singapore Airlines en Garuda Indonesia „Een sterke en langdurige relatie onderhouden, die de warme en sterke bilaterale betrekkingen tussen Singapore en Indonesië weerspiegelt, evenals de nauwe banden tussen de volkeren van de twee landen SIA General Manager Goh Choon Phong zei. “ Deze overeenkomst stelt ons in staat om de sterke punten van beide partners te benutten om onze klanten een grotere keuze aan keuzes te bieden, evenals een verbeterde en vlottere reis. Het zou ons ook in staat stellen nauw samen te werken om initiatieven te ondersteunen die toerisme en economische activiteit vergemakkelijken en ontwikkelen wanneer de grenzen weer opengaan. „.

Voor de CEO van Garuda Indonesia Irfan Setiaputra, de commerciële samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen “ zal een comfortabelere en veiligere reiservaring voor passagiers creëren tegen een achtergrond van toenemend luchtverkeer tussen landen. De twee luchtvaartmaatschappijen hebben dezelfde missie in deze samenwerking, namelijk het ondersteunen van de versterking van de bilaterale samenwerking tussen Indonesië en Singapore. „.

Garuda Indonesia graaft verlies, nadert Singapore Airlines 1 Air Journal

© AJ / Airbus

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-12-01-garuda-indonesia-creuse-sa-perte-se-rapproche-de-singapore-airlines-5231995.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert