Crash China Eastern Airlines: tweede zwarte doos gevonden

Chinese rechercheurs vonden zondag de tweede zwarte doos, die de opname registreerde vluchtgegevensnabij het wrak van de Boeing 737-800 van China Eastern Airlines die in het zuiden van China op een berghelling neerstortte, meldden staatsmedia.

De tweede zwarte doos (Vluchtgegevensrecorder of FDR) werd rond 9.20 uur lokale tijd (0120 GMT) op een helling op de plaats van het ongeval gevonden in modderige omstandigheden na de regen van de afgelopen dagen, meldden staatsmedia. Het wordt zondag ter beoordeling naar Peking gestuurd. Ter herinnering, vlucht MU5735, met 132 mensen aan boord, was maandag op weg van de zuidwestelijke stad Kunming naar Guangzhou aan de kust toen het van zijn kruishoogte viel rond de tijd dat het zijn afdaling naar de landing had moeten beginnen. Alle aan boord, waaronder negen bemanningsleden, kwamen om het leven. Het ongeval, waarvan de oorzaak tot op de dag van vandaag onbekend is, is de dodelijkste vliegramp op het vasteland van China sinds 1994, toen een vlucht van China Northwest Airlines van Xian naar Guangzhou stortte neer, waarbij alle 160 mensen aan boord omkwamen.

De andere zwarte doos (de cockpit voice recorder of CVR) werd woensdag gevonden en naar Peking gestuurd voor deskundig onderzoek. Als China het onderzoek naar de crash uitvoert, Verenigde Staten werden ook uitgenodigd om deel te nemen sinds de Boeing 737-800 werd daar ontworpen en vervaardigd. In dit verband zei de Amerikaanse National Transportation Safety Board (NTSB) dat het samenwerkte met de Amerikaanse en Chinese autoriteiten om visum- en Covid-quarantaineproblemen op te lossen alvorens deel te nemen.

China Eastern Airlines en haar dochterondernemingen hebben tijdelijk geaard de 223 Boeing 737-800 van hun vloten, voor „radicale veiligheidsrevisies“, terwijl al hun andere vliegtuigen (inclusief 52 737-700’s) in dienst blijven. Volgens zijn woordvoerder Liu Xiaodong zijn 737-800’s onderhevig aan “ gecontroleerd en onderhouden volgens de hoogste veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de luchtwaardigheidsvereisten „.

Crash China Eastern Airlines: tweede zwarte doos gevonden 1 Air Journal

De Boeing 737-800 betrokken bij het ongeval (B-1791), hier afgebeeld in augustus 2015 @Wikipedia/Kelvin Yu

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert