Air Transat hervat de salarisonderhandelingen met het cabinepersoneel

DE salarisonderhandelingen hervat tussen Luchttransat en de CUPE-vereniging die vertegenwoordigt de 2100 gastvrouwen en stewardsnadat laatstgenoemde een voorstel voor had afgewezen nieuwe cao.

Op 14 december werd een principeakkoord bereikt tussen het management en de vakbond, terwijl de dreiging van een staking op 3 januari op de loer lag. De staking werd daarom niet afgekondigd. Maar tijdens algemene vergaderingen vlak voor Kerstmis verwierp het vakbondspersoneel het principeakkoord met 98,1%.

Volgens CUPE vonden haar leden de salarisverhogingen onvoldoende. De kwestie van werkonbetaald' is nog steeds niet helemaal opgelost. Stewardessen lobbyen bij hun vakbonden om een ​​einde te maken aan de praktijk van “tgratis werk„, die bestaat uit niet betalen voor hun instap- en wachttijd op de luchthavenvoor en tussen vluchten.

We keren terug naar de onderhandelingstafel en ons doel blijft om zo snel mogelijk overeenstemming te bereiken“, zei het management eerder deze week. Wat vakbond CUPE betreft, deze had aangegeven dat het nog steeds mogelijk was dat zij een nieuwe stakingsaankondiging zou indienen.

@Montreal-Trudeau Airport

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert