Cambodja: de nieuwe luchthaven Siem Reap-Angkor is operationeel

Cambodja vorige week ingehuldigd nieuwe internationale luchthaven van Siem Reapgedoopt Siem Reap-Angkor (IATA-code: SAI), de grootste luchthaven van het land en de belangrijkste toegangspoort voor buitenlandse toeristen die de beroemde Angkor-tempels bezoeken.

De kosten van het werk, geschat op $ 1,1 miljard, werden gefinancierd door een Chinees conglomeraat, Yunnan Aviation Investment Cambodja Airport (YACA). Het operationeel management is toevertrouwd aan NSIA Company, een joint venture die eigendom is van twee Zuid-Koreaanse bedrijven, Camco Airport en Lees A&A.

Het terrein, dat 700 hectare beslaat, beschikt over een landingsbaan van 3.600 meter die plaats biedt aan widebody-vliegtuigen. De terminal kan in eerste instantie maximaal 7 miljoen passagiers en 10.000 ton vracht per jaar huisvesten. Het is de bedoeling dat de capaciteit tegen 2040 wordt uitgebreid tot 12 miljoen passagiers per jaar. Het ligt ongeveer veertig kilometer van de tempels van Angkor en ongeveer vijftig kilometer van de stad Siem Reap.

De nieuwe luchthaven Siem Reap-Angkor vervangt nu de luchthaven Siem Reap (IATA-code: REP), die tot nu toe werd geëxploiteerd door Cambodge Airports, een joint venture die voor het merendeel eigendom is van de Franse groep VINCI Airports.

Cambodja: de nieuwe luchthaven Siem Reap-Angkor is operationeel 1 Air Journal

@DR/AJ

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert