24 september 1913 in de lucht: Twee watervallen, waaronder een moorddadige!

Luchtvaartgeschiedenis – 24 september 1913. Op woensdag 24 september 1913 zal de luchtvaartwereld de val betreuren van twee van haar vertegenwoordigers, namelijk de vliegeniers Cavelier en Souleillant. Als de eerste piloot eruit komt, nadat hij zijn ongeluk in Frankrijk heeft gehad, zal de tweede minder geluk hebben: Souleillant verliest in feite zijn leven in Marokko.

Geïnstalleerd aan de besturing van een vliegtuig van het type eendekker, wilde dit laatste landen toen hij zijn fatale val maakte van een hoogte van vijftig meter. Onder het geweld van de schok zal zijn schedel breken en zal hij op slag dood zijn, niet ver van de stad Oujda, in het noordoosten van het land.

Wat betreft de vlieger Cavelier, hij was het slachtoffer van een draaikolk en viel ongeveer twintig meter terwijl hij met een eendekker in de richting van Etampes vloog. Het was op de ochtend van 24 september 1913, als onderdeel van de Gordon-Bennett Cup-kwalificatie, dat hij dit ongeval kreeg, waarbij hij zowel zijn hoofd als zijn benen verwondde. Maar zijn leven komt niet in gevaar.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert