15 januari 1908 in de lucht: de aanval op Verdun van de „Ville-de-Paris“

Geschiedenis van de luchtvaart - 15 januari 1908. Het was van de stad Montesson, gelegen in de regio Parijs, dat de aerostat

Luchtvaartgeschiedenis – 15 januari 1908. Het is vanuit de stad Montesson, gelegen in de regio Parijs, dat de aerostat genaamd „Ville-de-Paris“ zal opstijgen op woensdag 15 januari 1908, wanneer het vliegtuig van het Franse leger, sinds de overdracht door Deutsch de la Meurthe ter vervanging van het „Vaderland“ dat in zee belandde, leidt tot een luchtaanval die het naar Verdun moet leiden.

De bemanning, bestaande uit de piloot Henry Kapferer, de monteur Paulhan en de kapitein Bouttiaux, nam plaats aan boord van de „Ville-de-Paris“ en vertrok op 15 januari 1908 om 9.30 uur vanuit Montesson om deze reis te voltooien. Helaas gaat niet alles zoals gepland, omdat hun reis vertraging heeft opgelopen. De fout van een motorprobleem waardoor de drie mannen op Valmy moesten landen om reparaties uit te voeren.

Als tweederde van de route in zes uur werd afgelegd, en het apparaat vervolgens met zo’n 30 kilometer per uur in de lucht evolueert, zal de bemanning Verdun niet vóór het vallen van de avond bereiken vanwege de ondervonden mechanische problemen.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-15-le-15-janvier-1908-dans-le-ciel-le-raid-vers-verdun-du-ville-de-paris-5232894. html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert