14 juni 1914 in de lucht: een onvergetelijke vliegshow in Tunesië

Geschiedenis van de luchtvaart – 14 juni 1914. Op deze zondag 14 juni 1914 wordt Pierre Julien Serviès, luchtpionier in Afrika, 's avonds verwacht op het vliegveld Kassar-Saïd, gelegen in Tunesië. Deze laatste zullen vandaag vluchtdemonstraties moeten uitvoeren die veel mensen zullen aantrekken die echt verleid zullen worden door het spektakel dat de vlieger te bieden heeft.

Pierre Julien Serviès zal aan de verwachtingen van het publiek voldoen en zijn luchttentoonstelling zal een groot succes worden, waarbij het publiek onder de indruk zal zijn van de acrobatiek die hij in de lucht zal uitvoeren met het programma van zijn vluchtinversies op de vleugel en andere gevaarlijke bochten. Maar wat we ons vooral zullen herinneren van zijn demonstratie zijn de loopings waarvan hij de auteur zal zijn, een figuur die nog nooit eerder in Tunesië is opgevoerd.

Pierre Julien Serviès evolueerde zo in de lucht, op 14 juni 1914, onder de blik van talrijke persoonlijkheden: onder de opmerkelijke mensen die op de tribunes waren geïnstalleerd, bevond zich de bey van Tunis en zijn zonen Hachemi en Hassine, evenals de algemene bewoner , namelijk de heer Blanc.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert