21 juni 1923 in de lucht: Michelin Cup: Vuillemin maakt zich geen zorgen

Luchtvaart geschiedenis – 21 juni 1923. Op deze donderdag 21 juni 1923 staan ​​drie piloten van Franse nationaliteit die behoren tot het 34e luchtvaartregiment van Le Bourget, de vliegeniers Batelier, Rabatel en Desfourneaux centraal in het luchtvaartnieuws. De laatste, opgestegen vanaf het vliegveld van Villacoublay, doet vandaag een poging om de Michelin Cup te winnen.

Dit evenement bestaat uit het zo snel mogelijk afleggen van een circuit van 3.000 kilometer rond Frankrijk, met vijftien verplichte stops. Aan kop van het voorlopig klassement vinden we de menner Vuillemin, die op 6 juni 1923 het parcours wist af te leggen in 27 uur, 12 minuten en 58 seconden. Een uitstekende chronometer die van de plaats de potentiële toekomstige houder van de luchtvaartbeker maakt.

De drie titelkandidaten Batelier, Rabatel en Desfourneaux halen het einde van het circuit niet eens. Batelier en Desfourneaux zullen de dupe worden van de slechte weersomstandigheden, en voor Rabatel zal zijn test eindigen in een rollover, na een poging om te landen, na een defect aan zijn vliegtuig.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert