11 september 1907 in de lucht: het luchtschip „Malécot“ maakt een succesvolle beklimming

Luchtvaartgeschiedenis – 11 september 1907. Niet ver van het manoeuvreerterrein van het vierde regiment huzaren, zal deze woensdag 11 september 1907 het apparaat afnemen waarvan Louis Malécot de oorsprong is. Deze laatste is de ontwerper van deze grappige machine die in feite een mix is ​​tussen een bestuurbare ballon en een vliegtuig.

Het apparaat, dat is uitgerust met een propeller van walnoot en waarvan de motorisering wordt verzekerd door een blok dat dertig pk kan leveren, zal een beklimming maken terwijl het aan een touw op de grond wordt gehouden, en zo tot veertig meter hoogte stijgen. Een gebeurtenis waar veel mensen getuige van zullen zijn, ze zijn inderdaad tegen de dertig om het precies om 06.30 uur de richting van de hemel te zien nemen voor deze vlucht die de dagelijkse pers niet zal nalaten.

Hij beweegt met zes meter per seconde en blijft bijna een uur in de lucht: zijn vlucht duurt precies 45 minuten, waarna hij wordt opgeslagen in zijn Beauval-hangar. De piloot van Malécot en zijn monteur dhr. Yvon, die aan boord waren, konden de wendbaarheid en stabiliteit ervan waarderen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert