24 februari 1914 in de lucht: parachutesprong door Jean Bourhis

Luchtvaartgeschiedenis – 24 februari 1914. Op dinsdag 24 februari 1914 zal een Bretonse parachutist, in de persoon van Jean Bourhis, de test uitvoeren van een veiligheidsapparaat ontwikkeld door Frédéric Bonnet. Omdat de luchtvaart tot nu toe de oorzaak was van vele doden, is het absoluut noodzakelijk om de juiste formule te vinden voor een effectieve parachute. Verschillende uitvinders hebben deze taak met meer of minder succes aangepakt en soms zelfs sterfgevallen tijdens de tests!

Omdat het gebruik van mannequins in feite niet altijd gepast was: we betreuren verschillende doden bij de Eiffeltoren, een favoriete speeltuin voor het experimenteren met parachutes, wat de autoriteiten ertoe zal aanzetten deze praktijk, die bestaat uit het springen van een vloer van de ijzeren dame. Wat betreft de test van 24 februari 1914, het is vanuit een vliegtuig dat Jean Bourhis, gediplomeerd piloot sinds 24 april 1913, zijn sprong zal maken in de lucht van het Juvisy-vliegveld.

Hij neemt plaats aan boord van het vliegtuig van vlieger Lemoine en stort zich in de leegte wanneer hij een hoogte van 700-800 meter heeft bereikt. Als het apparaat werkt, zal hij veilig en wel op de grond aankomen. Voor hem had Pégoud al succesvol gesprongen met een parachute getekend Bonnet, in Buc in augustus 1913.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert