4 november 1908 in de lucht: Blériot in de aanval van records ondanks de wind

Luchtvaartgeschiedenis – 4 november 1908. Op verzoek van Louis Blériot voegden de afgevaardigden van de Aéro-Club de France zich op woensdag 4 november 1908 bij de pionier van de lucht van de Franse nationaliteit. Een reis ingegeven door de overval die van plan is uit te voeren op deze Blériot-dag en waarin hij verschillende records hoopt te vestigen. Maar om deze te valideren, moet er een officiële controle worden uitgevoerd, vandaar de aanwezigheid van deze afgevaardigden… die de reis helaas voor niets hebben gemaakt.

Er zal inderdaad geen prestatie worden toegeschreven aan Louis Blériot op 4 november 1908, de datum waarop hij wilde evolueren van Toury naar Etampes. Blériot had veel vertrouwen, misschien te veel vertrouwen in de beslissing om zijn pogingen te doen in minder dan optimale weersomstandigheden, die hem uiteindelijk de overhand zullen krijgen!

Wind en mist staan ​​op het programma voor de ochtend van 4 november 1908, Blériot stelt dan zijn vlucht naar Etampes in de middag uit, daarna zullen twee testvluchten hem voldoening schenken. In de middag negeert het de nog steeds aanwezige wind en stijgt op. Maar tegen de wind in, zal hij niet winnen en zal hij de grond raken met een vleugel van zijn vliegtuig, waardoor hij neerstort. Het vliegtuig is kapot… wat Blériot betreft, meer angst dan kwaad, de piloot is gewoon gekneusd.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert