ADP: risico van een „quasi-monopolie“ in de catering van Parijse luchthavens?

de ADP-groep (Aéroports de Paris) verdedigt haar joint venture overeenkomst aangegaan met een Brits bedrijf als een „algemeen toegepast model„, Terwijl deMededingingsautoriteit punt één risico op „quasi monopolie» in de herstel van Parijse luchthavens.

ADP, dat met name de platformen Paris-Charles-de-Gaulle en Paris-Orly beheert, kondigde op 25 oktober aan dat het een overeenkomst had gesloten om samen met Select Service Partner (SSP) een honderdtal horecazaken op de luchthavens van Parijs te exploiteren, via een even eigendom van Extime Food & Beverage Parijs.

Voor de Autorité de la concurrence dreigt Extime Food & Beverage Paris op termijn te profiteren van een „quasi-monopolie op de cateringdiensten van ADP (…) zal waarschijnlijk leiden tot een prijsstijging, evenals een risico van een vermindering van de kwaliteit en diversiteit van de producten die aan de eindconsument worden aangeboden„. De argumenten van ADP en SSP “heeft het niet mogelijk gemaakt de ernstige twijfels over schade aan de concurrentie op deze markten weg te nemen‚, waardoor de instantie wordt geopend‘een diepgaande onderzoeksprocedure” die tot 65 werkdagen kan duren, of zelfs meer indien nodig, zonder vooruit te lopen op de definitieve beslissing”aldus de Autoriteit.

In reactie hierop herinnert ADP zich in een verklaring dat „het joint venture-model wordt algemeen toegepast door veel luchthavens over de hele wereld en de ADP-groep gebruikt het al meer dan tien jaar„. ADP en SSP gaan door”met de Autorité alle elementen bespreken die de verwachte effecten van de operatie voor de passagiers aantonen en de voordelen die eruit voortvloeien, zowel wat betreft prijsbeheersing als kwaliteit van de dienstverlening„. Als dit joint venture-project echter niet het daglicht zou zien, „Groupe ADP behoudt de volledige controle over zijn commerciële systeem„.

ADP: risico van "quasi monopolie" in de catering van Parijse luchthavens?  1 Luchtjournaal

©ADP Groep

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert