Als een A330neo zonder vleugel

Een incident in Toulouse beschadigde de vleugel van de eerste Luchtbus A330neo van de luchtvaartmaatschappij Condorwaarvan de levering in de komende dagen werd verwacht.

Op 12 december 2022, terwijl hij werd verplaatst naar Airbus-faciliteiten in Toulouse, deA330-900 van het Duitse bedrijf (D-ANRA) tegen een gebouw gesmeten, waarbij beelden van spotters schade aan de rechtervleugel van het vliegtuig leken te laten zien. Dezelfde getuige maakte melding van een brandstoflek waardoor de brandweer moest ingrijpen.

Een verklaring van Condor bevestigde het incident in een verklaring: „De Condor A330neo MSN uit 1966, die bij Airbus staat en nog niet aan Condor is overgedragen, heeft vanmiddag vleugelschade opgelopen tijdens een routinematige grondsleepoperatie in Toulouse. Experts van Airbus onderzoeken momenteel de schade om zo snel mogelijk een inschatting te kunnen maken.

Gebaseerd op Frankfurt, weigerde de luchtvaartmaatschappij te speculeren over een mogelijke vertraging in de levering. De A330neo in kwestie zou aanstaande zondag in dienst komen voor deEILAND MAURITIUS.

Condor heeft zestien A330-900’s besteld en de eerste vlucht van MSN1966 vindt eind november plaats. Ze bieden plaats aan 30 passagiers in Business Class, 64 in Premium en 216 in Economy in de nieuwe cabines (310 stoelen).

Als een vleugelloze A330neo 1 Air Journal

©Alexandre Doumenjou / Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert