24 januari 1932 in de lucht: De terugkeer uit Indochina door Paul Codos en Henri Robida

Luchtvaartgeschiedenis - 24 januari 1932. Luchtaanval tussen Frankrijk en Indochina begon

Luchtvaartgeschiedenis – 24 januari 1932. De luchtaanval tussen Frankrijk en Indochina, ondernomen door piloten Paul Codos en Henri Robida, komt tot een einde op zondag 24 januari 1932, wanneer de twee mannen in de regio van Parijs landen en op de landingsbanen van vliegveld Le Bourget. De laatste komt uit de stad Hanoi.

En het was in recordtijd dat ze de route Hanoi – Parijs aflegden, Paul Codos en Henri Robida hebben deze reis afgelegd met 11.000 kilometer in 77 uur. Een vrij uitzonderlijke tijd als je weet dat de vlieger Costes voor dezelfde reis 108 uur nodig had. Een prestatie waar Codos en Robida overigens niet tevreden mee zijn en die deze vlucht niet voor niets veel sneller hadden kunnen tekenen als het niet was verstoord door het weer.

Vooral tussen Bagdad en Athene waren de omstandigheden inderdaad slecht en dus vertraagden ze de evolutie in de lucht van hun vliegtuig, namelijk een Br330-sesquiplane van de firma Bréguet, die enkele wijzigingen onderging.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-24-le-24-janvier-1932-dans-le-ciel-le-retour-dindochine-de-paul-codos-et-henri-robida- 5233081.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert