17 juni 1922 in de lucht: een moeilijke maar succesvolle transatlantische vlucht

Luchtvaart geschiedenis – 17 juni 1922. De navigator Carlos Viegas Gago Coutinho en de piloot Artur Sacadura Freire Cabral van Portugese nationaliteit staan ​​centraal in het luchtvaartnieuws op 17 juni 1922, de datum waarop ze hun vliegtuig landen in Brazilië, meer bepaald in Rio de Janeiro, erin geslaagd om de Atlantische Oceaan over te steken door de zuidelijke route te nemen, na het verlaten van Lissabon, Portugal.

Ze tekenen voor deze magnifieke prestatie, na maar liefst 60 uur gevlogen te hebben. Deze reis, die op 30 maart 1922 begon, was niet gemakkelijk voor de twee mannen, maar ze gingen de uitdaging met succes aan.

Het moet gezegd worden dat ze tijdens dit luchtavontuur van in totaal 8.283 kilometer hun vliegtuig „faalden“. Er waren drie Fairey-vliegtuigen nodig om deze aanval uit te voeren: mechanische problemen ondervonden op het niveau van hun „Lusitania“, doopnaam van hun Fairey 400 met een Rolls-Royce-motor van 360 pk, ter hoogte van Saint-Paul , zullen ze hun reis voortzetten met een Fairey 16, om vervolgens de controle over de Fairey 17 “Santa Cruz” over te nemen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert