De meest populaire bestemmingen voor de Fransen in 2021

Vluchtvergelijkers en reisbureaus hebben hun . gepubliceerd 2021 beoordeling en de Franse reistrends het afgelopen jaar – een jaar dat werd getroffen door de aanhoudende gezondheidscrisis, maar met een sterk zomerherstel.

Na een ongekend 2020 als gevolg van de pandemie en de direct daarmee samenhangende onzekerheden, werd 2021 gekenmerkt door voorzichtigheid en acceptatie, vooral in de toeristische sector“, vat de zoekmachine Liligo samen. Volgens haar onderzoek reisden vorig jaar 2 op de 3 Fransen. Bijna 40% van hen heeft meer dan eens gereisd. En 73% van de Fransen die in 2021 reisden, gaf de voorkeur aan Frankrijk als bestemming

Liligo-ranglijst
Wat waren de populairste bestemmingen voor de Fransen in 2021? Volgens Liligo bezetten de Maghreb, Dubai en de Franse overzeese departementen en gebieden 7 van de 10 plaatsen in de ranglijst van internationale topbestemmingen voor 2021 – met uitzondering van Frankrijk en Europa. Marrakech is inderdaad gestegen naar de 1e plaats van het podium. Ondanks de sociale bewegingen die West-Indië aan het eind van het jaar opschudden, behaalden Pointe-à-Pitre, Saint-Denis de la Réunion en Fort-de-France respectievelijk de 4e, 5e en 6e plaats. Speciale vermelding voor Noord-Amerika dat het goedmaakte aan het einde van het jaar en erin slaagde de ranglijst te integreren na 18 lange maanden van sluiting en een heropening van de grenzen pas begin november. New York, wiens zoekopdrachten voor de kerstvakantie zijn vertienvoudigd in vergelijking met vorig jaar, staat op de 10e plaats in de jaarlijkse ranglijst, net achter Montreal.

Van de Fransen die in 2021 reisden, profiteerde een op de drie van een escapade in Europa, vooral in Zuid-Europa, waar de grote steden in 2021 de hele ranglijst van Europese topbestemmingen innemen, met Barcelona op de 1e positie, gevolgd door Lissabon, Porto en Rome.

Ondanks deze hernieuwde activiteit voor de reissector en over het algemeen positieve trends, zegt 1 op de 2 reizigers dat de gezondheidscrisis hun reizen in 2021 nog steeds heeft verstoord, onderstreept Liligo. Voornamelijk vanwege de versterking van beperkingen op de plaats van bestemming, genoemd door 28% van de respondenten. Slechts 9% van hen gaf aan hinder te hebben ondervonden van een uitstel of annulering van een vlucht, trein of ander vervoermiddel„.

Kajakclassificatie
Vluchtvergelijker Kayak bevestigt een vergelijkbare ranking voor 2021 op basis van zoekopdrachten op zijn platform. De eerste plaats gaat naar Marrakech -bestemming die regelmatig wordt geprezen door Franse toeristen, de Marokkaanse stad is gewend aan dit soort classificatie, herinnert Kayak zich. Op de tweede plaats van het podium stond Dubai, dat een stijging van ongeveer 108% van het aantal zoekopdrachten zag en een sprong van 17 plaatsen in het klassement, vergeleken met 2019. Bekend als zeer veilig, met overal zon. de stad van de Emiraten verovert steeds meer reizigers.

Ajaccio, de eerste Franse stad, staat op de derde plaats in de wereldwijde Kayak-ranglijst. De Corsicaanse stad daarentegen staat op de eerste plaats in de ranglijst van nationale steden met een stijging van ongeveer 89% ten opzichte van 2019, gevolgd door Nice en Parijs.

Vluchtuitwisselingstrends
Voor de touroperator Bourse-des-vols blijft het vasteland van Frankrijk de bestverkochte bestemming in termen van aantal boekingen, gevolgd door overzeese departementen en territoria, Senegal (etnische markt), en vervolgens Dubai en Mexico (vrijetijdsbestemming). Onder de hoogtepunten van 2021 met deze touroperator, merken we op: Griekenland, met zijn open en Europese zon, was de ster van het zomerseizoen 2021; de scherpe daling in Italië met talrijke en veranderende gezondheidsbeperkingen; het verkooptempo in Frans West-Indië is in lijn gebleven met de gezondheidsbeperkingen in de zomer en de golf van sociale en radicale bewegingen in de herfst; het succesvolle herstel van de VS zodra de grenzen weer opengaan; en tot slot Marokko, dat van koud naar warm en koud gaat, maar de veerkrachtige bestemming in het zuidelijke Middellandse Zeegebied blijft.

De touroperator noteerde in 2021 een hogere mandprijs, wat wijst op een lichte stijging van de langeafstandstarieven en de aankopen van langeafstandsvluchten om lange periodes van opsluiting goed te maken.

De meest populaire bestemmingen voor de Fransen in 2021 2 Air Journal

@Europ Assistance

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-06-les-destinations-les-plus-plebiscitees-par-les-francais-en-2021-5232749.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert