Asiana Airlines maakt in 2022 weer winst, maar de deal met Korean Air wordt afgekeurd door de EU

Asiana Airlines rapporteerde een nettowinst van $ 121,7 miljoen (156,5 miljard won) voor 2022. eerste jaar sindsdien in positief gebied 2018. Deze week heeft de Europese Unie ook een negatieve mening op de overeenkomst van fusie tussen de eerste (Koreaanse lucht) en de tweede Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij (Asiana Airlines).

Volgens het winstrapport dat donderdagmiddag is vrijgegeven, rapporteerde de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij een omzet van 5,63 biljoen won, een stijging van 37,3 procent ten opzichte van marktvoorspellingen. Wat de bedrijfsomzet betreft, steeg de omzet van passagiersactiviteiten met 270% op jaarbasis tot 2,25 biljoen won, terwijl het vrachtvervoer snel daalde met 5% op jaarbasis tot 2,99 biljoen won. De bedrijfswinst bereikte een nieuw hoogtepunt van 741,6 miljard won ($ 572 miljoen), een stijging van 62,7% op jaarbasis, gedreven door de aanhoudende vraag naar vracht en het verbeterde passagiersverkeer te midden van versoepeling van de pandemische beperkingen, zei Asiana. Analisten hadden gerekend op een bedrijfswinst van 622 miljard won.

Asiana Airlines heeft de vluchten naar Japan en de China vasteland, maar ook naar grote Europese steden, waaronder Barcelona, ​​Istanbul en Rome. Vrachtschepen omgebouwd tot A350 en A330 zijn gerestaureerd om de beschikbaarheid van stoelen te vergroten.

Fusie met Korean Air afgekeurd door EU

Ondertussen waarschuwden antitrustregelgevers in de Europese Unie (EU) vrijdag dat een bod van de grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Korea, Koreaanse lucht Lijnen voor Asiana Airlines kunnen de concurrentie schaden, omdat ze een grootschalig onderzoek naar de deal openen. De Europese Commissie zei dat de deal gevolgen zou kunnen hebben voor passagiers- en luchtvrachtdiensten tussen Europa en Zuid-Korea, aangezien de twee luchtvaartmaatschappijen sterke en naaste concurrenten zijn, wat een artikel van Reuters vorige week bevestigde. “De transactie kan de concurrentie verminderen bij het aanbieden van passagiersvervoersdiensten op vier routes tussen Zuid-Korea en de EER (Europese Economische Ruimte)”, aldus de mededingingsautoriteit van de Europese Unie in een verklaring. Bronnen vertelden Reuters dat de vier getroffen wegen richting Barcelona, ​​Frankfurt, Parijs en Rome. „Korean Air heeft er alle vertrouwen in dat onze fusie onze klanten op de markt ten goede zal komen en zal blijven communiceren met de Europese Commissie en onze oplossingen voorleggen om hun zorgen weg te nemen.“ zei de luchtvaartmaatschappij zaterdag in een verklaring.

De EU-waakhond zal van hieruit beslissen 5 juli om de overeenkomst te autoriseren of te blokkeren. De termijn kan worden verlengd, afhankelijk van het feit of bedrijven al dan niet oplossingen bieden om de zorgen van de EU aan te pakken.

Daar China is een van de laatste landen die eind december 2022 groen licht heeft gegeven onder voorbehoud van deze fusie, na onder meer Zuid-Korea, Taiwan, Vietnam, Singapore, Australië of Turkije. Naast de toezichthouders in de Europese Unie moet Korean Air die in de EU nog overtuigen VERENIGDE STATEN En Japan. Het Verenigd Koninkrijk had een eerste „negatief“ advies uitgebracht, maar onderzoekt nu de nieuwe voorstellen van Korean Air.

Koreaans

Asiana Airlines keert terug naar winst in 2022, maar Koreaanse luchtdeal afgekeurd door EU 2 Air Journal

©AJ/Korean Air/Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert