Garuda Indonesia zou 97 wegen afsluiten

De luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia is van plan zijn netwerk te verkleinen van 237 naar 140 wegen, onder meer door maatregelen herstructurering onvermijdelijk gemaakt door zijn financiële situatie.

Afgelopen juni verzekerde het Indonesische parlement dat het nationale bedrijf niet failliet gaat. Zes maanden later presenteerde Garuda Indonesia CEO Irfan Setiaputra hem een ​​herstructureringsplan met onder meer de sluiting van 97 onrendabele routes, van de 237 geëxploiteerde. Onder de doelwitten bij het verlaten van zijn basis in Jakarta-Soekarno Hatta zijn de luchthavens vanAmsterdam-Schiphol en Londen Heathrow, Garuda’s enige bestemmingen in Europa, evenals Nagoya-Chubu in Japan ; maar ook Indonesische steden zoals Tarakan (Kalimantan), door de leider beschreven als het object van “ veel druk om te openen, zelfs als het niet loont; als er weinig passagiers zijn, sorry „, zei hij tegen parlementariërs volgens de lokale pers. Andere lijnen, zoals die tussen de hoofdstad en Yogyakarta, zijn wegens gebrek aan een vliegtuig teruggebracht tot een enkele vlucht in de ochtend; van de internationale lijnen die nog in bedrijf zijn, zijn diegene die alleen vracht naar China en Australië vervoeren winstgevend.

De CEO reageerde dus enigszins op de output brutaal door minister van Staatsondernemingen Erick Thohir, die sinds begin november verklaarde dat Garuda “ technisch failliet »Met een schuld van $ 9,8 miljard; welke was “ slecht beheerd en geëxplodeerd tijdens de Covid-19-pandemie „; dat ze het onderwerp is van beschuldigingen “ verduistering en corruptie »(Geen recentelijk ontvangen volgens de KPK, Commissie voor de uitroeiing van corruptie, maar bekende gevallen in 2011 en 2012); waar anders betaalde ze? vliegtuigverhuur veel duurder dan in de buurlanden.

De herstructurering van het alliantiebedrijf Luchtteam is geformaliseerd maar niet gedetailleerd. Ook al is Erick Thohir gebrand op zijn status als nationaal bedrijf, hij ziet er vooral toekomst in. gedomesticeerd, in ieder geval tijd om weer winstgevend te worden. Vóór de pandemie exploiteerde Garuda Indonesia meer dan 100 nationale en internationale routes, de dochteronderneming Citilink (op Surabaya gebaseerd) het exploiteren van anderen; momenteel zijn 50 van de 61 routes die door de moedermaatschappij worden geëxploiteerd binnenlands (de helft met minder dan drie wekelijkse rotaties), terwijl 81 van de 82 van haar dochteronderneming (Citilink exploiteert een verbinding met Kunming).

Garuda Indonesia heeft momenteel 112 vliegtuigen, waaronder twaalf ATR 72’s, achttien Bombardier CRJ1000, vijfenveertig Boeing 737 (waaronder één MAX), zevenentwintig Airbus A330 (waaronder drie neo) en tien 777-300ER. Zijn achterstand heeft 15 A330neo en 49 737 MAX extra. Citilink heeft 60 vliegtuigen, waaronder zeven ATR 72, 39 A320, tien A320neo, twee 737-500 en twee A330neo; ze wacht op hen leveringen in het bijzonder 25 extra A320neo’s.

Garuda Indonesia sluit 97 routes 1 Air Journal

@Citilink

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-22-garuda-indonesia-fermrait-97-routes-5231810.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert