Mexico: VINCI Airports neemt 30% van de OMA-luchthavengroep in handen

VINCI Luchthavens ondertekende de overname van 29,99% vanAMO (“Grupo Aeroportuario del Centro Norte”), die de 13 luchthavens gelegen in het noorden en midden van Mexico, inclusief die van Monterrey.

De Franse luchthavengroep maakte op 1 augustus 2022 bekend dat het een „referentieaandeelhouder“ was geworden van zijn Mexicaanse tegenhanger, wiens 13 platforms in 2019 23 miljoen passagiers hadden verwelkomd (18 miljoen in 2021). De internationale luchthaven van Monterrey – Generaal Mariano Escobedo in het bijzonder, die de industriële hoofdstad van Mexico bedient, is de 5e grootste luchthaven van het land en vertegenwoordigt „bijna de helft van het passagiersvervoer van OMA“; in het bijzonder heeft het een verbinding met Madrid met de luchtvaartmaatschappij Aeromexico.

Daarbij komen nog de internationale luchthavens van Chihuahua en van Ciudad Juárezin het hart van de nationale mijnbouw, die van Culiacán en van Mazatlan evenals acht „regionale en toeristische“ luchthavens aan de Pacifische kust en in het midden van het land (AcapulcoSan Luis Potosi, Torreon, Zihuatanejo, Durango, Zacatecas, Tampico en Reynosa).

VINCI Airports verklaart in een persbericht dat het zich daarmee vestigt in het derde meest bevolkte land van het Amerikaanse continent, waarvan het verkeer in het tweede kwartaal van 2022 het niveau van vóór de Covid-19-pandemie „al heeft overschreden“. De resterende looptijd van de concessie (einde contract in 2048) zal het in staat stellen „zijn partnermodel voor de lange termijn in te zetten om de economische en toeristische groei van het land te ondersteunen“.

Na de financiële afronding van deze acquisitie, die tegen eind 2022 wordt verwacht, zal het netwerk van VINCI Airports onder meer: meer dan 70 luchthavens in 13 landen. Na de recente overnames van luchthavens in Brazilië en Kaapverdië, bevestigt de divisie “de voortzetting van haar internationale ontwikkelingsdynamiek en consolideert haar positie als de leidende particuliere luchthavenexploitant ter wereld”.

Mexico: VINCI Airports verwerft 30% van de OMA luchthavengroep 1 Air Journal

©VINCI Luchthavens

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert