Toerisme: een wedstrijd om start-ups te helpen duurzame projecten te ontwikkelen

L‘wereld toerisme organisatie (UNWTO) lanceert de tweede editie van zijn Awake Tourism Challenge-wedstrijd bedoeld voor start-ups die innovatieve projecten willen ontwikkelen in de groen en duurzaam toerisme.

Voor de editie van 2022 heeft de UNWTO gedefinieerd: zes uitdagingen bijdragen aan het bereiken van duurzame ontwikkelingsdoelen: gemeenschapsparticipatie, groene economie, creëren van ecologisch en duurzaam kapitaal, toeristische technologie die het algemeen belang dient, onderwijs in toerisme en empowerment van vrouwen.

Start-ups worden uitgenodigd om deel te nemen, mits ze aan onderstaande voorwaarden voldoen:
– Presenteer een van de zes uitdagingen
– Streef naar een of meer duurzame ontwikkelingsdoelen
-Wees van nature innovatief en bied oplossingen met toegevoegde waarde
-Zoek duurzaamheid
-Wees schaalbaar – potentieel voor internationale expansie en potentieel voor toepassing in grote groepen en -bestemmingen (landen, regio’s)
-Wees in een vroeg stadium of Serie A-start-ups
-Een pilot hebben getest en een operationeel plan hebben (businessplan)
-Heb eerder geprofiteerd van een versnelling
-Heb al een fulltime team op zijn plaats

De 12 meest innovatieve start-ups (2 voor elk van de uitdagingen) krijgen steun voor hun project. UNWTO zal hun projecten presenteren aan haar lidstaten, aangesloten leden en investeerders, en biedt ongekende netwerkmogelijkheden.

Bijkomende voordelen zijn onder meer een pitch-slot op UNWTO-demodag en toegang tot technologische ondersteuning en het UNWTO-innovatienetwerk, evenals een zorgvuldig ontworpen mentorprogramma met zowel individuele als groepssessies gericht op belangrijke onderwerpen zoals intellectueel eigendom, duurzaamheid in de context van het bedrijfsleven activiteit en leiderschap, startkapitaalmogelijkheden van Ankh Impact Ventures en een incubatie van 3 maanden in het SPARK-innovatielab.

De aanmeldingsperiode is momenteel geopend en sluit op 31 juni 2022. De winnende start-ups worden in oktober bekend gemaakt. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar de UNWTO Awake Tourism Challenge-site.

Toerisme: een wedstrijd om start-ups te helpen duurzame projecten te ontwikkelen 1 Air Journal

@AJ

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert