Londen Gatwick wordt de eerste internationale luchthaven die een speciaal laadstation voor elektrische voertuigen opent

Londen Gatwick werd de eerste internationale luchthaven die een Electric Forecourt opende, een speciaal laadstation voor elektrische voertuigen (VE), met de nieuwe GRIDSERVE-installatie.

De gloednieuwe site heeft 30 opladers van elektrische voertuigen met een hoog en laag verbruik beschikbaar via contactloos betalen – ideaal voor passagiers, personeel, omwonenden, pendelaars of zakelijke vloten – en ook voor: wifi verbinding breedband, een loungeruimte, Costa Café, Little Fresh-supermarkt en interactieve EV-ervaringsruimte. Alle laadstations worden aangedreven door 100% netto nul-energie, waarbij de snelste opladers in staat zijn om tot wel 160 km actieradius toe te voegen 10 minuten.

Bezoekers kunnen ook spreken met een “De elektrische voertuiggoeroe van GRIDSERVE krijgt advies over welk elektrisch voertuig het beste bij hun behoeften past en maakt van de gelegenheid gebruik om een ​​elektrisch voertuig te testen”geeft de luchthaven van Londen aan. “We zijn er trots op dat we de eerste internationale luchthaven zijn die een GRIDSERVE Electric Forecourt® opent. Het laadstation is strategisch geplaatst en zal toegankelijk zijn voor de miljoenen passagiers, pendelaars, werknemers, bewoners en bedrijven die jaarlijks door de regio reizen.legt Bronwen Jones, ontwikkelingsdirecteur van London Gatwick, uit. “We integreren duurzaamheid in alles wat we hier op London Gatwick doen en streven ernaar een koolstofarme economie te creëren door nieuwe infrastructuur aan te bieden waar iedereen gebruik van kan maken, zodat we samen de uitstoot kunnen verminderen. Terwijl we investeren in onze ontwikkeling op de lange termijn, zijn toekomstige groeitoevoegingen zoals GRIDSERVE van cruciaal belang voor het ecosysteem van London Gatwick. »

De nieuwe GRIDSERVE-faciliteit volgt op de opening van het nieuwe London Gatwick-station in november, waardoor de halruimte wordt verdubbeld, de perrons worden verbreed en nieuwe liften en roltrappen worden toegevoegd. Deze projecten, naast de bijdrage van de luchthaven aan de financiering van nieuwe waterstof bus op het lokale Metrobus-netwerk en investeringen in de verdubbeling van de spoordienst Gatwick-Reading dragen bij aan de ambitie van Londen Gatwick gericht op 60% ritten van en naar de luchthaven zijn nul of ultralaag. uitstoot tegen 2030.

Londen Gatwick heeft onlangs niveau 4+ “Transitie” behaald van het Airport Carbon Accreditation-programma – het enige institutioneel goedgekeurde certificeringsprogramma voor koolstofbeheer ter wereld voor luchthavens. Eerder dit jaar versnelde Londen Gatwick zijn engagement om in 2030 een netto nuluitstoot van zijn eigen CO2-uitstoot te bereiken, tien jaar eerder dan zijn eerdere engagement. Deze ambitie ligt in lijn met alle andere luchthavens waar de luchthaven wordt geëxploiteerd VINCI-luchthavens in Europa.

© Luchthaven Gatwick

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert